Wilmersburger Pasta Ravioli

Wilmersburger ravioli

Posted on Posted in Recepten

Voor ik vegan werd, was ik dol op ravioli gevuld met kaas. Nu ik vegan ben eet ik geen kaas meer, maar deze ravioli gevuld met Wilmersburger “kaas” vind ik heerlijk. Dit gerecht is heel simpel en ideaal als je snel iets lekkers op tafel wilt zetten.

Dit is een fantastisch recept voor een luie dag. Hiervoor gebruiken we de ravioli-met-‘kaas’ van Wilmersburger. Deze kun je soms in natuurwinkels of bij de veggiedeli bestellen. Dit is geen gesponsord bericht (helaas voor ons).

We hebben nu ook een receptje voor vegan groene pesto op onze site staan (zie hieronder), maar ja, als je echt lui ben maak je dit met kant-en-klare pesto, in welk geval je even zult moeten opletten welke vegan is. Veel rode pesto’s zijn dat, en een enkele keer vind je zelfs een groene zonder parmezaan.

Wilmersburger Pasta Ravioli Ingredienten

Wilmersburger Pasta Ravioli

Wilmersburger Pasta Ravioli

Recept voor 2 personen

1 pakje Wilmersburger ravioli (250 g)
1 courgette
250 gram Grilltomaatjes
verse basillicum
vegan pesto (uit een potje, of heel makkelijk zelf gemaakt)

1. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
2. Verwarm de oven voor op 200 C. Was de tomaatjes en bestrijk met een beetje olijfolie, zout en peper. Doe in de oven voor +/- 8 minuten, tot de vel van de tomaten een beetje verschrompeld is.
3. Snijdt de ui in kleine stukjes. Snijdt de couregette in kwartjes. Fruit de ui. Voeg de courgette toe. Bak tot de courgette zacht is.
4. Meng de pasta als deze ‘al dente’ is met de ui, courgette, tomaatjes en wat verse basillicum. Voeg pesto toe. Gebruik hiervoor veganistische pesto uit een potje (de rode variant kun je nog wel eens zonder melk en kaas vinden) of gebruik ons heerlijke recept voor zelfgemaakte groene vegan pesto.

Tip: Ook lekker met geroosterde pijnboompitjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *