Hank pizza Paris

Vegan in Parijs

Posted on Posted in Recepten

Toen ik (Manon) met mijn vriend een weekendje Parijs boekte, verwachtte ik niet heel veel van het eten daar. Gelukkig had ik het helemaal verkeerd!

De traditionele Franse keuken leunt erg veel op vlees en kaas. Toen ik een weekendje Parijs met mijn vriend boekte, had ik dan ook niet gedacht dat deze hoofdstad heel veel te bieden zou hebbenĀ voor veganisten.

Reden te meer dus om van tevoren wat onderzoek te doen. Daar is een heel handige website voor: Google. šŸ˜› Haha, nou ja, dat is natuurlijk ook zo en via die zoekmachine heb ik ook het een en ander gevonden. Maar nog veel handiger: Happy Cow. Ik zeg dit niet omdat ik betaald krijg van Happy Cow ofzo, ik ben gewoon een groot fan. Deze website is een database met veganistische restaurantjes, restaurants met veganistische opties en natuurwinkels e.d., overal ter wereld. Gebruikers kunnen er ook hun recensies op achterlaten. Hier vind ik altijd de beste plekjes.

Toen ik op Happy Cow ging kijken, kwam ik er al snel achter dat ik mijn meningĀ helemaal moest bijstellen. Mijn aanname dat er weinig zou zijn (en dat ik het hele weekend zou moeten teren op “assiette des frites”), bleek hartstikke vals. In de 4 dagen dat we er waren, hebben we niet eens alles op mijn lijstje kunnen proberen!

Bij de volgende plekken zijn we wel geweest, en die kan ik dan ook zeker aanraden.

Hank pizza Paris

HANK VEGAN PIZZA
18 rue des Gravilliers, Paris, France, 75017

“HANK” staat blijkbaar voor “Have A Nice Karma”. Wat je daarmee moet, weet ik verder ook niet. Maar “HANK” heeft twee restaurants in Parijs, “HANK vegan burger” en “HANK vegan pizza”. Bij de een hebben ze dus burgers en bij de andere pizza’s. (Duh.) Wij hadden zin in pizza. En dat bleek geen verkeerde keuze.

De pizza’s kosten 5 euro per ‘slice’. De stukken zijn best groot, dus je zult waarschijnlijk aan twee stuks genoeg hebben. Of als je heel erg honger hebt, drie. šŸ™‚ Duurder dus dan de pizza’s in quartier latin – maar als je daar al een vegan pizza zult kunnen krijgen, dan is dat waarschijnlijk een vegetarische pizza zonder kaas, en die zien we als veganist op vakantie volgens mij al zat. šŸ˜› Volgens mij is de prijs heel redelijk als je bedenkt dat ze vegan kaas gebruiken voor op de pizza’s, en dat is gewoon (nu nog) best prijzig. Toen wij er waren, hadden zeĀ een aantal heerlijke smaken.Ā Ik vond de artisjok (artichaut) het lekkerst. Mijn vriend vond geloof ik de pizza met truffel het lekkerst. O, en ze hadden er ook geweldige chocolate chip cookies!

Ā Brasserie 2ieme ard

BRASSERIE LES 2eĀ ART
49 rue Montmartre, Paris, France, 75002

Ben je op zoek naar de typisch Parijse brasserie-ervaring, dan is dit echt een geweldige plek. Als je hier binnen komt, zou je niet meteen denken dat je een veganistisch restaurant binnenloopt. Geen cactussen. Geen minimalistisch interieur. Geen lampen die zonder kappen van het plafond naar beneden hangen. Nou ja. Jullie kennen het vast wel. Dit is niet deĀ typische hipster-heaven. (Waar verder niets mis mee is hoor ;).)

Sterker nog, dit restaurant lijkt een beetje geheim te willen houden dat ze veganistisch zijn. Het stond zelfs niet op de kaart. De kaart is precies wat je zou verwachten van een Parijse brasserie, met keuzes als risotto, hachee en pizza met mozzarella. Een enkele keer stond er “mozza” of iets dergelijks tussen aanhalingstekens, maar verder zie je nergens aan dat het hier om de plantaardige opties gaat. Wij vroegen dus nog maar even na of het wel echt allemaal veganistisch was, zoals we op Happy Cow hadden gelezen. Nadat ons dat verzekerd was, hebben we hierĀ heerlijk gegeten. Maar ik vroeg me wel af of alle toeristen die hier aten wel wisten dat ze veganistisch aten, of dat er een paar tussen zaten die onder de indruk waren dat ze “gewoon” vlees en kaas naar binnen aan het werken waren.

Gentle Gourmet

GENTLE GOURMET
18 rue des Gravilliers, Paris, France, 75017

Ā Op onze laatste avond in Parijs wilden we graag lekker uitgebreid en luxe uit eten. Dat kan bij Gentle Gourmet, een veganistisch restaurant waar ze koken tot een kunst verheven hebben.

Als voorgerecht namen we natuurlijk de “faux gras”, want als liefhebber van flauwe woordspelingen kan ik dat gewoon niet laten staan. Voor wie hem niet begrijpt: foie gras is een traditioneel Frans gerecht van ganzenlever, dat op een hele nare manier wordt gemaakt, waar je verder de details niet over wilt weten. “Faux” betekent “nep/vals”; dit is dus namaak-foie gras. šŸ˜‰ Nu had ik nog nooit van mijn leven foie grasĀ op, dus ik had geen idee of het ernaar smaakte. Maar het was erg lekker en erg bijzonder. De rest van het eten was ook erg lekker en de bediening was goed. Reserveren wordt hier wel aangeraden. Dikke kans dat ze anders al vol zitten namelijk.

OATMEALĀ 

Oatmeal is een vegan ontbijt/lunch-plekje waar ze onder andere havermout serveren. Ik wilde hier heel graag ontbijten, maar de eerste keer dat we hier kwamen (zaterdag), waren we veel te vroeg. We hadden verkeerd gekeken op Happy Cow en ze bleken pas over een uur open te gaan. Omdat wij nog allemaal plannen hadden die dag, besloten we dan maar verder te gaan. We zijn toen op maandagochtend teruggekomen, om daar te ontbijten voordat we weer teruggingen naar Nederland. Toen hadden we wel goed op Happy Cow naar de openingstijden gekeken, maar het bleek dat die niet klopten. (We hebben ze vervolgens aangepast, dus hopelijk staan ze nu wel goed.) Bottom line: je zou denken dat ze een ontbijt- EN lunchplekje zijn, gezien het feit dat ze oatmeal heten en havermout toch wel echt een ONTBIJTgerecht is, maar basically kun je hier pas terecht als het al (bijna) middag is. Maar goed. Ik wilde hier toch wel graag heen, dus hebben we in een cafeetje in de buurt met een kopje thee gewacht tot ze wel open waren.

Het is een leuk klein plekje. Niet heel veel opties, maar ik vond de havermout met noten enzo erg lekker (wel veel zoeter dan ik mijn havermout normaal eet, maar ja, dat heb je altijd wel in restaurantjes). En ze hadden er ook warme chocolademelk en pumpkin spice late en zo. Hmm.

 

Als vegan in ParijsĀ is het dus best goed leven. šŸ™‚ Maar het is verstandig om wat adresjes via Happy Cow op te zoeken, want hoewel er veel mogelijkheden zijn, is het nog niet doorgesijpeld in de “main stream” zullen we maar zeggen. Gewoon naar Quartier Latin (waar ze heel veel toeristische restaurantjes hebben) gaan en verwachten dat er een veganistische optie op de kaart staat – of dat je iets interessants krijgt als je vraagt of ze speciaal voor jou iets voor je kunnen maken – zou ik maar niet doen. Wat mij ook opviel is dat ze in supermarktjes e.d. geen hummus verkopen, dus even snel als ontbijt of lunch een stukje stokbrood met hummus zit er ook niet in. (Ik ging voor stokbrood met avocado, want dat hadden ze wel.) Parijs (en Frankrijk in het algemeen) is dus niet zoals Berlijn (en Duitsland in het algemeen), waar een veganistische optie op de kaart hebben al bijna net zo gebruikelijk aan het worden is als een vegetarische optie. Het is goed om je daar bewust van te zijn, maar als je een beetje voorbereidend werkĀ hebt gedaan en adresjes opgezocht hebt, kun je in deze mooie stad ook heerlijk eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *