Vanille & Tony Chocolonely Cake

Vanille & Tony Chocolonely Cake

Posted on Posted in Recepten

Bij Perron Plantaardig, de Potluck die door Manon en Anne werd georganiseerd, at ik héél erg lekkere vanillecake, die de inspiratie vormde voor deze cake, waar ik ook nog Tony Chocoloney Pure Chocolade met zeezout en amandelen aan toevoegde. Want alles is beter met chocolade.

De vanille cake was gemaakt door Chantal Dute, die je misschien wel kent van Vegan Runners Nederland! Ik kreeg via Manon het recept, dat bleek gebaseerd te zijn op dit recept voor citroencake. Mijn recept is weer net een beetje anders.

Vanille & Tony Chocolonely Cake

(Ja ik heb een theedoek met cakejes erop, leuk he?)

Vanille & Tony Chocolonely Cake

Recept voor zeker 10 plakken cake

450 g sojayoghurt-vanille
150 g poedersuiker
1 zakje vanillesuiker
120 g zonnebloemolie (100 ml)
380 g bloem
4 tl bakpoeder
Halve reep Tony Chocolonely Puur met zeezout en amandelen, of andere chocolade die je lekker vind.
Beetje plantaardige boter, voor invetten van de cakevorm.

  1. Verwarm de oven naar 180 °C.
  2. Meng de yoghurt, vanillesuiker, poedersuiker en olie in een schaal en roer goed door elkaar. Zeef de bloem en bakpoeder erbij en meng goed door.
  3. Snijdt de chocolade in stukjes en voeg toe.
  4. Smeld een beetje plantaardige boter in de magnetron. Vet hiermee de cakevorm in.
  5. Schep het beslag in de cakevorm en zet in de oven voor ongeveer 40-50 min. Test met een satéprikker of de cake van binnen gaar is. Laat afkoelen voor je hem serveert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *