eetdagboek collage

Uitdaging #20: eetdagboekje

Posted on Posted in Recepten, Uitdagingen

Mocht je je, zelfs na alle inspiratie op onze website, toch nog afvragen wat een vegan nou ECHT eet op een dag, lees dan even verder.

Lisa gaf mij als uitdaging om een dag lang bij te houden wat ik at en dit met jullie te delen op onze blog. Zelf had ik haar deze uitdaging ook al eens gegeven.

Ik hoop dat ik met dit eetdagboekje kan laten zien dat het eigenlijk helemaal niet zo bijzonder of ingewikkeld is om vegan te eten. Daarom heb ik een doordeweekse dag uitgekozen waarop ik heel eenvoudig at. Wel wil ik erbij zeggen dat dit absoluut geen voedingsadvies is, aangezien ik geen voedingsdeskundige ben. Het is gewoon een voorbeeld van hoe ik eet.

ONTBIJT

havermout met banaan

Als het even kan begin ik mijn ontbijt graag met havermoutpap, gemaakt met sojamelk. Daar doe ik dan fruit overheen. Vandaag had ik helaas alleen bananen. Ik vind het wel lekker om ook aardbeien en bosbessen of iets dergelijks erbij te doen, maar die had ik niet meer. Voor de sojamelk kies ik eigenlijk altijd voor Alpro (niet gesponsord), omdat ik weet dat hier de juiste dingen aan toegevoegd worden wat betreft calcium en dergelijke.

Ik drink nagenoeg altijd water, de hele dag door. Alleen bij feestjes/speciale gelegenheden of enorme trek in appelsap wijk ik hier nog wel eens vanaf. 😛 In dit geval dus ook water bij het ontbijt.

LUNCH

spinazie-peersoep brood en hummus

Ik ben een groot fan van een goede lunch. Mensen zeggen altijd dat ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is, maar ik vind lunch toch ook behoorlijk relevant. 😛 Ik heb het geluk dat ik een groot deel van mijn tijd thuis werk (ik ben zelfstandig ondernemer) en dan peuzel ik vaak de restjes op van maaltijden van de dag(en) ervoor. In dit geval: een grote kom met spinazie-peersoep, waarvan het recept op onze blog staat en twee volkorenboterhammen met hummus. Jammie.

AVONDETEN

wrap met groenten en kipstuckjes

Mijn vriend had beloofd het eten te maken voor na mijn sportles, maar hij was zelf ook laat thuis van zijn werk dus had hij niet zo heel veel tijd. Het werd dus iets eenvoudigs: wraps met wat voorgesneden groenten gebakken in tacokruiden en kipstuckjes van de Vegetarische slager. Erg lekker, maar persoonlijk had ik er nog wel iets van guacemole bij gemaakt ofzo. 😛

SNACKS

Ik weet niet meer precies wat ik naast het gefotografeerde heb gegeten. Waarschijnlijk nog wel iets van een koekje ofzo. In ieder geval had ik die avond wat sorbetijs op. 🙂

 

Ik hoop dat jullie mijn eetdagboek leuk en inspirerend vonden. 🙂

groetjes,

Manon

p.s. Uitdaging #21: restjesdag

Mijn nieuwe uitdaging aan Lisa: maak een keer een gerecht (of meerdere gerechten) met alleen maar spullen die je nog in huis hebt. Je mag er dus niets speciaal voor kopen. Laat ons zien hoe lekker restjesdag kan zijn!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *