curry collage

Tomaat-kokoscurry met kikkererwten, zoete aardappel en bloemkool

Posted on Posted in Recepten

Curry is een wekelijks terugkerend fenomeen in ons huishouden. ­čśŤ Op dit moment is deze curry mijn (Manons) favoriet!

Dit recept is ontstaan toen ik (Manon) de Kikkererwtencurry┬áuit het boek Vegarabia wilde maken. Mijn vriend had alleen niet alles gekocht wat er in dat recept moest en van wat hij gekocht had ook te weinig ­čśŤ Dus besloot ik creatief te doen door ingredi├źnten te vervangen en extra ingredi├źnten die we nog in huis hadden toe te voegen. Daar kwam een creatie uit die ik zo lekker vond, dat ik stiekem denk dat hij beter is dan de curry uit het boek. Is dat heel erg om te zeggen? Ik heb dat recept dus nog nooit geprobeerd, dus eigenlijk kan ik het niet zeggen. ­čśŤ

Dit recept is dus geïnspireerd op het recept uit Vegarabia, maar de kruiden zijn anders, de werkwijze is veranderd en de bloemkool en zoete aardappel zijn toegevoegd. (Als je deze blog een beetje volgt weet je misschien inmiddels wel dat ik dol ben op zoete aardappel.)

Tip: maak meteen een grote batch, dan kun je er ook een keer van lunchen of invriezen en later nog eens van genieten!

hjj]\\\\\\\\\\\

geroosterde tomaten tomaat-kokoscurry in pan

 

Tomaat-kokoscurry met zoete aardappel, kikkererwten en bloemkool

Recept voor ong 4 porties curry

1 kg trostomaten
scheutje olijfolie
1 ui
1 grote zoete aardappel, geschild en in blokjes
1/2 bloemkool, in roosjes (of misschien 1/4)
1 blik kikkererwten
250 ml kokosmelk
veel garam massala
veel kurkuma
2 tl gedroogde korianderblad
1 steranijs
1 gedroogde rode peper
1 el geraspte gember
3 teentjes knoflook, gepeld en geperst
Evt. verse koriander of peterselie

Serveer met gekookte rijst, naan en/of sojayoghurt

  1. Verwarm de oven op (?). Leg de tomaten op een met bakpapier of een bakmatje bekleedde ovenschaal, besprenkel met olijfolie en bestrooi met wat zout. Doe 20 minuten in de oven. Haal uit de oven als de velletjes gebarsten zijn. Haal de velletjes weg en pureer de ontvelde tomaten in een kommetje.
  2. Verhit olie in een pannetje. Fruit de ui en voeg daarna knoflook en gember toe en bak kort mee.
  3. Voeg zoete aardappel toe en bak kort mee.
  4. Voeg gepureerde tomaten, kokosmelk, alle gedroogde kruiden toe, de kikkererwten (zonder vocht) en de bloemkoolroosjes toe. Voeg ook de steranijs en de gedroogde rode peper toe. Eigenlijk voeg je nu alles toe behalve verse peterselie/koriander.
  5. Laat 10 minuten pruttelen, haal nu als je niet te pittig wil de rode peper eruit en laat nog 10 minuten pruttelen. Proef en breng verder op smaak met de kruiden en eventueel wat peper en zout. Haal voor het opdienen de steranijs er nog uit.
  6. De curry is klaar om op te dienen (met rijst, naan, sojayoghurt of een combi van deze), als de zoete-aardappel, bloemkool en kikkererwten zacht zijn.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *