wraps op tafel

Supersnelle chiliwrap

Posted on Posted in Recepten

Heb je geen tijd en/of zin om lang in de keuken te staan en wil je toch een voedzame maaltijd? Probeer dit recept dan eens uit. ūüôā

Deze wraps kun je binnen 15 minuten op tafel hebben staan. Wij (Lisa en Manon) hebben dit recept gebruikt toen we tijdens onze wintersportvakantie voor 9 man kookten (we konden in het huisje koken). Het is een ideaal recept voor een grote groep, omdat je zo weinig hoeft te snijden. En de bonen en linzen zorgen voor eiwitjes, vezels en ijzer. Natuurlijk kun je het recept een stuk fancyer maken door nog verse groentjes (bijvoorbeeld paprika) toe te voegen, extra dipsausjes te maken en bijvoorbeeld ook stukjes komkommer op tafel te zetten, maar eigenlijk hoeft dat allemaal niet.

snelle chili wraps

Dit heb je nodig voor de snelle chiliwraps: een pakje kant-en-klare wraps, uien, een slasoort na keuze (ik kocht andijvie), tomatenpassata en Italiaanse kruiden (of een tomatensaus naar keuze), cherrytomaatjes¬†en een bonen-en-peulvruchtenmix naar eigen wens (ik gebruikte zwarte bonen, kidneybonen en linzen). De bonen koop je in blik, zodat ze al zijn voorgekookt. Dit is immers een snel recept dus tijd om bonen te weken en koken hebben we natuurlijk niet. ūüėČ O ja, ik maakte ook nog een snelle guac door een avocado, sojayoghurt en kruiden te mengen. Maar alleen wat geprakte avocado is eigenlijk ook al lekker.

bonen wraps

Je fruit de ui eventjes en voegt daarna alle bonen toe. Gelijk daarna voeg je ook de tomatensaus toe, maar dat ziet er niet zo mooi uit op de foto ;).

wraps op tafel

Zet alles op tafel zodat je eters het lekker zelf samen kunnen stellen. (Scheelt je ook weer werk.)

wrap chili guac

Ziet dat er niet heerlijk uit?

O, en voor de mensen die niet weten hoe ze een wrap dicht moeten vouwen, hier een stappenplannetje. Het is namelijk doodsimpel.

wraps vouwen stap 1

stap 1. Begin met de bladeren. Omdat die dun zijn, kun je die prima over een groot oppervlakte van de wrap leggen. Leg daarna in een dunne strook in het midden van de wrap het bonenmengsel, de tomaatjes en de guacamole. De key is hier dat je niet te veel in je wrap doet.

wraps vouwen stap 2

stap 2. Vouw het onderste stukje naar binnen.

wrap vouwen stap 3

stap 3. Vouw daarna een kant over het onderste ‘flapje’ heen.

wrap vouwen stap 4

Stap 4. Vouw de andere kant daar weer overheen. Nu kun je hem gewoon beetpakken en smullen maar.

 

Recept voor 6 wraps (2-3 personen)

2 uien
Mix van 3 soorten bonen/peulvruchten, voorgekookt
(Ik ging voor zwarte bonen, linzen en kidneybonen)
Pakje tomatenpassata en Italiaanse kruiden
(Of tomatensaus na keuze)
Slasoort naar keuze
(Ik koos andijvie)
Bakje cherrytomaatjes (ong. 200 gram)

Voor de guacamole
1 of 2 rijpe avocado’s
een scheutje sojayoghurt
knoflook, chilipoeder, zout en peper naar smaak

  1. Snij de uien fijn en fruit 2 minuten.
  2. Voeg de bonen, tomatenpassata en kruiden toe en laat een paar minuten warm worden.
  3. Was en snij ondertussen de cherrytomaatjes¬†en de sla.¬†Maak nog snel even een guacamole door de ingredi√ęnten te mengen en te pureren met een staafmixer of in een blender. (Proef altijd even of je meer knoflook wilt ;)).
  4. Zet¬†alles op tafel en laat de mensen met wie je eet zelf hun wrap samenstellen. (Als je wil weten hoe je wraps moet vouwen, kijk dan even op de foto’s hierboven.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *