salade geroosterde pompoen

Tofutwins Testen: Pompoensalade Allerhande

Posted on Posted in Recepten, Tofu Twins Testen

Het is weer Tofu Tuesday en wij dachten: het is weer eens tijd voor een Tofutest! Dit keer testen we een pompoensalade uit de Allerhande.

In de rubriek ‘Tofutest’ testen we recepten van andere bloggers, uit kookboeken, et cetera. De laatste tijd is het mij (Lisa) opgevallen dat er in de allerhande zo nu en dan veganistische recepten verschijnen! Deze worden zelfs gemarkeerd met een tagje “veganistisch”  en kun je ook terug vinden op de website van de Allerhande.  Dit vind ik echt tof, omdat veganisme daarmee meer mainstream wordt.  Ook helpt het als je bij iemand komt eten die echt geen idee heeft wat veganisme inhoudt en die nog nooit een biologische winkel of natuurwinkel van binnen heeft gezien. Je kunt dan gewoon zeggen, weet je wat: zoek even op de website van de allerhande op ‘veganistisch’. Je weet sowieso dat alle recepten die daar op verschijnen supermarktvriendelijk zijn. 🙂

Hoe tof ik het dus ook vind, het is me ook opgevallen dat er veel recepten verschijnen die hartstikke vegan zijn, maar die niet de tag “vegan” krijgen.  Zo hebben ze heel veel recepten die “vegetarisch” en “lactosevrij” zijn en waar ik echt geen enkel dierlijk product in kan terugvinden, zoals deze pompoensalade! Hier is dus nog ruimte voor verbetering. Maar je hoort ons niet klagen hoor. 🙂

Het recept kun je hier vinden. Hieronder volgt onze review.

ingredienten salade geroosterde pompoen

Als ik dit zie, dan krijg ik al trek, en dan kan het meestal al niet meer mis gaan! En dat ging het ook niet.

De Tofutest

1. Is het een duidelijk recept?
Het recept is heel duidelijk, niets op aan te merken.

2. Is het net zo lekker als het eruit ziet op de foto?
Ik kan de foto helaas niet laten zien, daarvoor moet je even naar de allerhande. De foto zag er geweldig uit en zo smaakte de salade ook!

3. Zijn er nog op of aanmerkingen?
Ik zou zeker iets minder ui toevoegen, want die overheerste een beetje. Ook zou ik, afhankelijk van hoe groot je pompoen is, iets meer rucola en zongedroogde tomaatjes toevoegen. Verder vind ik voor 8 personen wel een erg ruime schatting, maar dat komt misschien ook omdat het een bijgerecht is. Het ligt er natuurlijk aan waar je het bij eet, en hoeveel je maakt van datgene waar je het bij eet, voor hoeveel personen dit gerecht is. Ik at het met een kommetje soep en wat brood en dan zou ik zeggen dat de salade voor 4 personen is.

Conclusie: 

Dit herfstige receptje is een echte aanrader. Niet moeilijk om te maken en het resultaat is een heerlijke, kleurrijke en vooral smaakvolle salade. De precieze hoeveelheden van de ingrediënten kun je naar wens aanpassen.

salade geroosterde pompoen

Kunnen jullie deze koude herfst ook geen genoeg krijgen van pompoen? We hebben ook een heerlijke pompoensoep op onze site staan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *