restaurant-waardige hummus

Restaurantwaardige hummus

Posted on Posted in Recepten

Hummus: welke veganist houdt er nu niet van? Maar steeds maar weer hetzelfde pakje hummus kan op een gegeven moment toch wel saai worden. Deze hummus is echter allesbehalve saai. Serveer hem aan je gasten en ze denken dat ze in een restaurant zitten.

restaurant-waardige hummus

Voor een flinke portie hummus

2 blikjes kikkererwten
3 tenen knoflook
een handje pijnboompitjes
een handje granaatappelpitjes
Olijfolie, 2 eetlepels
Chilipoeder
Kneepje citroensap
Zout en Peper
1 kleine stukje rode ui, ter decoratie

1. Doe in de blender: 1 blik kikkererwten inclusief het vocht, een halve blik kikkererwten zonder vocht. Houdt de rest van de kikkererwten even apart.
2. Voeg toe: knoflook, olijfolie, chilipoeder, citroensap, zout en peper en pureer tot een gladde massa.
3. Bak een handje kikkererwten in een klein beetje olie in de pan met knoflookpoeder, chilipoeder, zout en peper.
3. Serveer de hummus in een schaaltje met daarop de pijnboompitjes en de granaatappelpitjes en de gebakken kikkererwten.
4. Snijdt de rode ui in halve ringetjes en serveer die bovenop de hummus.
5. Drizzle nog wat olijfolie over de hummus.
6. Lekker bij een tafel met arabische hapjes, met zelfgemaakte naan, of voor het dippen van groenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *