vegan pompoencurry

Pompoencurry

Posted on Posted in Recepten

Word je al gek van al onze pompoengerechten, of kan jij ook geen genoeg krijgen van deze heerlijke groente? Vandaag hebben we een Indiaas gerecht voor je: pompoencurry

ingredienten vegan pompoencurry 02
Voor 2 personen heb je (meer dan) genoeg aan een halve pompoen. Ik had nog een halve pompoen over van dit gerecht dus dat kwam goed uit. De helft die ik over hield heb ik direct in stukjes gesneden en in een afgesloten bakje in de koelkast gezet. Je kunt de pompoenstukjes dan gerust een paar dagen bewaren. Aangezien het snijden van de pompoen meestal het meeste werk is van elk pompoen-recept, scheelde me dat enorm veel tijd bij het maken van dit gerecht.

pompoencurry in pan
Eigenlijk kun je van deze ingrediënten ook heel goed een pompoensoepje maken. Maar vandaag maken we er een pompoencurry van. Je hebt naast de ingrediënten hierboven dan ook nog rode curry pasta, kokosmelk en gepelde tomaten nodig. (En rijst en/of naan natuurlijk).

vegan pompoencurry

En zo ziet dat er dan uit: Yum!

Recept voor 2 personen

1/2 oranje pompoen, in blokjes
1 grote rode ui (of 2 kleine), gesnipperd
1 eetlepel rode curry pasta (ik gebruikte fairtrade rode curry, die is vegan en lekker)
200 ml kokosmelk
2 tenen knoflook
1 groentebouillontablet
1/2 rode peper, ontlijst en ontpit, in kleine stukjes gesneden.
150 gram rijst (ik gebruikte volkoren basmatirijst)
1 blik (400 gram) gepelde tomaten
1 vegan naan *
verse koriander en gefrituurde uitjes (voor garnering)
olijfolie
zout

* Veganistische naan kun je kopen in natuurwinkels / biologische winkels, of maak onze eigen homemade vegan naan! 

  1. Bereid de rijst zoals op de verpakking. Ik gebruikte volkoren basmatirijst, die ik bij de toko vond. Deze moet je 25 minuten koken (I know, right?!), dus hier begon ik gelijk mee. Mocht jij rijst gebruiken die je minder lang hoeft te koken, kun je die natuurlijk beter wat later pas opzetten.
  2. Fruit de ui en de peper in een beetje olijfolie in een grote wokpan tot de ui glazig is. Pers de knoflook hierboven uit en roer mee.
  3. Voeg de pompoen toe en en bak kort aan (enkele minuten)
  4. Voeg de gepelde tomaten, currypasta en de kokosmelk toe aan de pompoen. Verkruimel het groentebouillontabletje hier overheen. Je hoeft geen water toe te voegen, zorg ervoor dat de bouillon goed mengt met de vocht van de tomaten, currypasta en kokosmelk. Doe een deksel op de pan en laat het geheel zo’n 20 minuten zachtjes sudderen. Roer af en toe door.
  5. Warm de naan op. (Bij degene die ik kocht moest je hem even kort in de magnetron doen)
  6. Serveer de pompoencurry met de rijst, de naan en de koriander. Voeg eventueel wat gefrituurde uitjes toe.

Als je dit gerecht gaat maken, laat je dan even weten wat je ervan vond? En een fotootje vinden we natuurlijk ook erg leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *