pistache perfect couscous

Pistache Perfect Couscous

Posted on Posted in Recepten

Deze couscoussalade is een perfecte combinatie van kruidige couscous, groenten, falafel en de finishing ingrediĆ«nt: pistachenootjes. Maak er zelf nog een beetje tofutti-ricotta bij en ik beloof je: dit recept wil je vaker maken šŸ™‚

Ik vind couscous-salade echt iets voor de lente en de zomer! Het toffe aan dit gerecht is dat je hem lauwwarm maakt, maar ook prima kunt laten afkoelen en als lunch meenemen naar je studie, werk,Ā of naar een picknick.

vegan couscous

Dit zijn de ingrediĆ«nten voor de couscoussalade zelf. Ā Op zichzelf is de couscous-salade al heel lekker, maar voor een compleet gerecht maakte ik er ook nog fallafel en tofutti-ricotta bij.

vegan ricotta

De tofutti-ricotta maak je door 3 eetlepels Tofutti Cream Cheese Naturel te mengen met 1 eetlepel sojayoghurt en een handje verse selderij.

pistache perfect couscous

En zo ziet het er dan uit. Yum!

Recept voor 2 personen
Couscoussalade

125 g couscous
0,5 eetlepel curry madras kruiden
1/3 courgette
40 gram blanke rozijnen, geweld in lauwwarm water
50 gram pistachenootjes, gepeld
150 gram spinazie, gewassen
100 gram tuinerwten (diepvries)
3 eetlepels olijfolie
partjeĀ citroen

+ 1 pakje falafel

Tofutti-Ricotta
3 grote eetlepels Tofutti Cream Cheese Naturel
1 eetlepe sojayoghurt
verse selderij, fijngesneden (naar smaak)
zout & peper (naar smaak)

1. Doe deĀ couscous en de curry masala in een ruime kom en schenk hier 150 ml kokend water over. * Laat 10 minuten afgedekt staan tot de couscous al het water heeft opgenomen.
2. Snijd de courgette in kwartjes.
3. Meng de Tofutti Cream Cheese Naturel met de sojayoghurt, fijngesneden selderij, zout en peper. Gebruik een vork om de dikke Tofutti te vermengen met de dunnere sojayoghurt. Het moet een dikke maar gladde saus worden.Ā Dit recept is geinspireerd op ricotta maar de structuur is anders – het is wel echt heel lekker, so who cares šŸ˜‰ Zet dit apart in een bakje.
4. Verhit de pistachenootjes kort in een koekepan zonder olie (3 minuten). Neem uit de pan en laat even afkoelen. Hak de pistachenootjes grof.
5. Gebruik dezelfde pan om de spinazie te laten slinken. Leg de geslonken spinazie even apart op een bord. Bak nu de courgette, voeg als de courgette bijna klaar is de tuinerwten toe. Neem van het vuur.
6. Als de couscous al het water heeft opgenomen: roer de couscous los met een vork en meng met olie, het sap van een kwart citroen, de rozijntjes, peper en zout. Voeg de groenten en de pistachenootjes toe aan de couscous.
7. Bak de falafel. Voeg alles samen en eet smakelijk!

*Tip: Couscous maak je altijd als volgt: je meet de hoeveelheid couscous, doet dit in een kom en giet hier precies dezelfde hoeveelheid kokend water over. Stel je gebruikt 1 koffiekopje aan couscous, dan moet je dus ook 1 koffiekopje kokend water gebruiken. Eigenlijk heel simpel dus.

 

Volg ons op facebook, twitter en instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *