bruschetta vegan

Bruschetta met geroosterde tomaatjes

Posted on Posted in Recepten

Lekker als voorgerechtje en heel eenvoudig te maken.

bruschetta vegan

Dit recept is met geroosterde tomaatjes. Het leukst is als je een mix kunt vinden van verschillende tomaatjes, zodat de bruschetta’s heel kleurrijk worden. Ik kocht deze mix bij een groentenwinkeltje naast de supermarkt waar ik andere boodschappen deed. Als je geen mix van verschillende tomaatjes kunt vinden, is cherrytomaatjes ook goed.

bruschetta vegan

bruschetta vegan

De roomkaas die ik gebruikte voor dit recept was Soyananda. Dat is echt geweldige vegan roomkaas. Je kunt natuurlijk ook een andere gebruiken (bijvoorbeeld Tofutti), of er zelf eentje maken. 🙂

bruscetta roomkaas geroosterde tomaatjes  bruschetta vegan

Recept voor 12 bruschetta

1 stokbrood
1 pakje vegan roomkaas naturel*
350 gram gemengde tomaatjes
olijfolie, zout en peper
2 el balsamicoazijn

*Wij gebruikten soyananda, die we kochten bij de natuurwinkel, maar tofutti zou ook goed zijn.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snij de tomaatjes doormidden. Leg ze op een bakplaat. Besprenkel ze met olie en bestrooi met zout. Doe ze ongeveer 15 minuten in de oven.
  3. Snij ondertussen je stokbrood in redelijk dikke plakjes. Ik haalde ongeveer 12 plakjes uit mijn stokbrood, maar dat hangt af van je stokbrood.
  4. Rooster de stokbroodjes in een pannetje. Haal ze van het vuur en besmeer ze met vegan roomkaas.
  5. Als de tomaatjes uit de oven zijn, leg je steeds een paar tomaatjes bovenop de het broodje en besprenkel je ze met balsmico-azijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *